Over

Over mij

Ik kan altijd de meest uiteenlopende verhalen vertellen over deurmatten, slapende rozen of verwaande katten, maar wanneer ik over mezelf moet vertellen, klap ik altijd een beetje dicht.

Op deze pagina draait het namelijk niet om mij, maar mijn verhalen. Die zijn heel divers. Sommige zijn autobiografisch, anderen zijn een tikkeltje aangedikt en weer anderen zijn compleet uit de duim gezogen.

Ik vond het van kinds af aan altijd al leuk om verhalen te verzinnen en die dan na te spelen met mijn barbies. Wanneer we voor school een opstel mochten schrijven, was ik dan ook altijd erg enthousiast.
Lezen deed ik ook graag. Vooral de kleine blauwe thrillerboekjes en de serie Fear Street van R.L Stine.
Bij mijn moeder op zolder ligt nog steeds bijna de hele collectie en pasgeleden heb ik die uit het stof gehaald om weer eens te lezen en te kijken of ik ze nog steeds zo geweldig vond.

Heel lang schreef ik niets, behalve de sinterklaasgedichten of een enkele keer om mijn gedachten op papier te willen hebben.
Steeds vaker kreeg ik van anderen te horen: ‘Daar moet je echt wat mee doen! Het is echt goed.’

Zo ben ik na een paar hoofdstukken schrijven van mijn boek ‘De Portier’ een cursus gaan volgen bij het NHA voor korte verhalen.
Al snel merkte ik dat langere verhalen, waarin personages en plots flink uitgewerkt kunnen worden, mijn voorkeur heeft.

Via Instagram kwam ik een advertentie tegen die beweerde je te kunnen helpen met je boek schrijven. Ik klikte op de link en kwam zo bij Nina van http://www.backwords.eu terecht.
Haar cursus sprak mij zo aan en omdat ik deze lessen direct kon toepassen in mijn verhaal dat nu ergens verstopt lag in een map op de laptop, ben ik doorgegaan. Dus mocht je de droom hebben om een boek te schrijven, maar je weet niet zo goed hoe, is deze cursus echt een aanrader! *no spon

En zo heb ik afgelopen maand de eerste versie van De Portier afgerond. Tussendoor heb ik deel 2 en 3 ook al bedacht. Die moeten ‘alleen nog maar’ geschreven worden.

Kijk, en zo is het me toch gelukt om iets over mezelf te vertellen

%d bloggers liken dit: