Schrijfexperiment 2023

It’s time to write a new story

Een nieuw jaar is een mooi moment om te kijken naar goede voornemens. Eigenlijk is het ergens onzin om dat te doen op de dag dat een nieuw jaar begint en kun je dat elke dag dat je maar verandering wil toepassen. Toch werkt het menselijk brein (de mijne in ieder geval wel) zo dat het een soort nieuw begin is. Het is een nieuw jaar.
Een nieuw boek met 365 lege pagina’s voor je om er een mooi verhaal van te maken.

Naast de haast jaarlijks terugkerende goede voornemens die iedere keer in de eerste week sneuvelen (niet snoozen, niet te vaak eten bestellen en voldoende bewegen) heb ik afgelopen jaar een schrijfexperiment voor mezelf gemaakt met twaalf verschillende onderdelen.

Iedere maand ga ik een andere uitdaging aan om zo nog meer kennis op te doen en beter te worden in het schrijven. En in januari ga ik me verdiepen in verschillende schrijfhulpboeken.

Januari – schrijfhulpboekenEr bestaan honderden schrijfhulpboeken en ik denk dat ik (als de nerd die ik ben) aardig wat exemplaren daarvan verzameld heb. Zowel fysiek (Hoe schrijf je een bestseller?) (Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven) (In tien stappen een bloedstollende thriller schrijven) als op Kobo plus.

Allemaal omdat ik zoveel mogelijk wil leren (nerd, told you!) en de beste versies van mijn verhalen wil schrijven. Deze maand ga ik gebruiken om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Daarin zijn natuurlijk nog verschillende categorieen. Voor elke week heb ik een andere categorie uitgekozen om informatie uit te halen. Dat zijn:

Week 1: Storytelling: Storytelling in 12 stappen/Reis van de held – Mieke Bouma

– Week 2: Mindset: The relaxed Author – Joanna Penn


Week 3: Dialogen schrijven – Don Duyns

– Week 4: Schrijven is schrappen – Hans Hogenkamp


Eind januari plaats ik een blog waarin ik vertel wat ik geleerd heb in de maand en kijken we vooruit naar de volgende maand .(Die volgens mij de grootste uitdaging voor mij gaat worden…)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: