Thrillerboekjes

° Blog °

Al zolang ik me kan herinneren, ben ik dol geweest op lezen. Thuis hadden wij een abonnement op de Disneyboeken en elke maand kwam er een nieuw boekje. (Ik denk dat daar ook mijn pakketjes-verslaving is begonnen.)

Op school kon je vroeger, volgens mij eens in het jaar, een boekenpakket bestellen. Uit mijn klas was ik vaak de enige, maar mijn ouders hebben het lezen altijd gestimuleerd. En ik vond het altijd leuk, want ik kreeg zelfs pakketjes op school. 😉

De eerste boeken die me goed kan herinneren en zelf kocht, waren de kleine pocketthrillers van Kluitman. Er zijn er een stuk of 30 en daarvan heb ik er één niet. (Heel jammer..)

Volgens mij ontdekte ik rond die tijd ook de serie Fear Street van R. L. Stine. Hij maakte ook de boeken van de bekende Kippenvelserie. Ook daar was een abonnement voor een reeks van tien hardcovers. En die hadden ook pocketboekjes.

Fear Street was een serie losstaande boekjes, die allemaal over dezelfde spookstraat gingen. Er gebeurde mysterieuze dingen en ze lazen heerlijk weg. Sommige boekjes daarvan bestonden uit meerdere delen en vooral de Cheerleaders serie vond ik helemaal geweldig. Het gekat onderling, de terugkerende personages.

Ook ben ik gek op horror en thriller, maar zowel in een boek als in een film moet er voor mij wel enige realiteit in het enge deel zitten. Wanneer een film me helemaal de stuipen op het lijf jaagt, maar aan het eind een vijfarmig monster blijkt te zijn, is de pret er voor mij af.

Maar erover lezen en naar kijken is toch nog een stuk makkelijker dan er zelf over schrijven. Het idee voor één van de nieuwe verhalen, wordt meer een psychologische thriller, maar ik wacht nog op mijn ‘mind-blowing plottwist’ om die uiteindelijk ook in het verhaal te kunnen stoppen.

Meestal komen die momenten op één van de onhandigste momenten. Zoals wanneer ik aan het autorijden ben en het zo keihard stortregent, dat ik echt niet even mijn telefoon kan pakken om naar mezelf in te spreken. (Niet dat ik dat anders zou doen uiteraard) Of onder de douche, wanneer ik overal schuimend sop heb zitten.

Voorlopig ben ik nog wel even zoet, want mijn pakketjes-verslaving valt goed samen met mijn verzamelwoede en ik heb nog een hoop te leen en te schrijven uiteraard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: